Definitief ontsproeten met aardbeien

Share

Blijkbaar was het toch geen totale quatsch: je moet aardbeien op je sproeten smeren, dan verdwijnen ze.
Als kleine man was ik helemaal niet dol op mijn sproeten, al zong Rocco Granata nog zo uitgelaten dat elk sproetje een kusje waard zou zijn. ‘Aardbeien erop’, zei een tante, ‘dat moet je maar eens proberen!’ En dat deed ik. Het hielp uiteraard geen jota.


Marcel Maassen als kleine man die aardbeien op z'n sproeten deed
Voor
Na
Na

Met aardbeien, lees ik op deze beauty-site, kun je op een natuurlijke manier van je sproeten af komen. ‘Deze vruchten bevatten een hoog gehalte aan citroenzuur, een voedingszuur dat op een natuurlijke wijze het pigment van de sproeten vermindert. Pureer simpelweg een paar aardbeien of cranberries in een schaaltje en breng de gepureerde vruchten aan op je sproeten. Laat het indrogen en spoel het tot slot af met koud water. Herhaal dit regelmatig voor zichtbaar resultaat.’
Pureren, dat was het natuurlijk. Niet gedaan, ik lag gewoon met een paar schijfjes aardbei op mijn wangen te wachten totdat het wonder van de definitieve ontsproeting zich aan mij zou voltrekken. Tevergeefs uiteraard.

Het ontegenzeglijke voordeel van ouder worden, is dat je met heel veel dingen leert te leven. Die sproeten zijn inmiddels wel mijn allerlaatste zorg. En dat komt goed uit, want ik ben nog steeds vreselijk gek op aardbeien. Zonde om op je gezicht te smeren. Gewoon op de boterham, liefst met een plak roomboter. En dat halve pak suiker dat ik er vroeger overheen mikte, dat doe ik niet meer.

Boterham-met-aardbeien-Heemskerk-Maassen

Reacties

Reacties